Politici în domeniul energetic

Politici în domeniul energetic

Ministerului Energiei din Republica Moldova îi revin următoarele politici:

 

Politica asigurării securității energetice: Ministerul Energiei are responsabilitatea de a dezvolta și implementa măsuri pentru garantarea unei aprovizionări sigure și sustenabile cu energie în țară. Aceasta implică diversificarea surselor de energie, promovarea eficienței energetice și reducerea dependenței de importurile de energie.

 

Politica promovării energiei regenerabile: Ministerul Energiei își propune să dezvolte și să promoveze utilizarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, eoliană, hidroenergia și biomasa. Acest lucru implică elaborarea și implementarea unor strategii și măsuri pentru sprijinirea investițiilor în aceste surse de energie.

 

Politica îmbunătățirii eficienței energetice: Ministerul Energiei promovează măsuri și proiecte pentru îmbunătățirea eficienței energetice în diferite sectoare, inclusiv în industrie, clădiri, transport și alte domenii relevante. Scopul este reducerea consumului de energie și creșterea utilizării eficiente a resurselor energetice disponibile.

 

Politica dezvoltării și modernizării infrastructurii energetice: Ministerul Energiei se implică în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii energetice a țării, inclusiv a rețelelor de distribuție a energiei electrice și a sistemelor de transport al gazelor naturale. Acest lucru vizează crearea unui sistem eficient și fiabil de livrare a energiei către consumatori.

 

Politica de promovare a piețelor competitive în sectorul energetic: Ministerul Energiei are ca obiectiv promovarea concurenței în sectorul energetic, pentru a stimula inovația, eficiența și a oferi consumatorilor opțiuni mai largi și mai competitive în ceea ce privește alegerea furnizorului de energie.

 

Agenda publică

Mai 2024

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31